شبکه محصول سالم رونمایی شد



به گزارش روز یکشنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اهداف راه اندازی شبکه محصول سالم شامل تعیین شاخص های سلامت و رتبه بندی محصولات کشاورزی، صدور گواهی و رهگیری محصولات کشاورزی و غذایی در زنجیره تامین محصولات سالم توسط اعضا، ایجاد شبکه معتمد همکاری بین نهادها، شرکت های خصوصی و موسسات دولتی و غیردولتی برای ارتقای سلامت کشور، افزایش ظرفیت و بهره وری تولید و توزیع محصولات سالم با توسعه فعالیت های نوآورانه و جمعی به بهره مندی کشور از فناوری های مرتبط با سلامت و شرکت های خصوصی موثر در زنجیره تامین محصولات کشاورزی است.
شبکه محصول سالم با مشارکت شرکت ها و گروه های کنشگر و تاثیرگذار بر زنجیره تامین محصولات سالم به طور داوطلبانه تشکیل شد که هر یک از اعضا نقش موثر و معینی در دستیابی به اهداف و ماموریت های شبکه ایفا خواهند کرد.
دکتر مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در آئین رونمایی از این شبکه اظهارداشت: از سه سال پیش موضوع سالم سازی محصولات کشاورزی و ارتقای کیفیت تغذیه را پیگیری می کردیم که امروز قدم جدی و مهمی برای تحقق این هدف برداشته شد.
وی افزود: سند ستاد توسعه زیست فناوری، به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده و سند راهبردی دیگر این ستاد در نقشه جامع علمی کشور مراحل بازنگری را طی می‌کند.
به گفته دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، فعالیت این ستاد در نهایت بایستی منجر به کسب 3 درصد از بازار جهانی زیست فناوری شود؛ اما در حال حاضر تنها نیم درصد این بازار در اخیتار کشورمان است که این نشاندهنده فاصله زیاد تا تحقق اهداف است.
وی ادامه داد: در واقع دولت برای ستاد توسعه زیست فناوری وظایفی همچون تسهیل گری، تنظیم گری، هدایت و هماهنگی را تعیین کرده است تا وضعیت اقتصاد و سلامت در کشور بهبود یابد.
قانعی همچنین بیان کرد: تحقق مقطعی اقتصاد، به سلامت آسیب می زند و متاسفانه به دلیل بی توجهی هایی که به موضوع محصولات سالم صورت گرفته، هر سال تعداد زیادی از مردم دچار مشکلات جدی می شوند.
وی استفاده از تغذیه تلفیقی در مزارع و استفاده از زیست‌ مهارگرها به جای سموم شیمیایی را از جمله راهکارهای تولید غذای سالم عنوان کرد.
وی گفت: همه این روش‌ها به دلیل عدم توسعه محصولات نیز با مشکلاتی مواجه هستند، ضمن آنکه کشش بازار نسبت به محصولات برتر غذایی وجود ندارد و این امر نبود توسعه فناوری‌های این حوزه را بدنبال داشته است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی همچنین بیان کرد: 50 درصد سرطان های کشور قابل پیشگیری هستند که بهترین راه های آن داشتن تحرک، عدم استفاده از دخانیات و تغذیه مناسب است که البته برای دو راه اول خود مردم باید اقدام کنند؛ اما بهبود وضعیت تغذیه مناسب وظیفه ماست.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به تولید غذای سالم در کشور ادامه داد: عدم توجه به این امر موجب بی اثرشدن قوانین مصوب مجلس شده است، چنانچه تست‌های انجام شده روی انواع محصولات کشاورزی نشان از وجود باقی مانده سموم در این محصولات دارد.
قانعی استفاده از تغذیه تلفیقی در مزارع و استفاده از زیست‌مهارگرها به جای سموم شیمیایی را از جمله راهکارهای تولید غذای سالم عنوان کرد و گفت: همه این روش‌ها به دلیل عدم توسعه محصولات نیز با مشکلاتی مواجه هستند، ضمن آنکه کشش بازار نسبت به محصولات برتر غذایی وجود ندارد و این امر موجب شده تا فناوری‌های این حوزه توسعه نیابد.
به گفته وی، در حال حاضر 15 هزار فارغ‌التحصیل در حوزه زیست‌فناوری در کشور وجود دارد که نیاز به زمینه‌سازی برای اشتغال دارند و چنین طرح هایی می تواند به اشتغالزایی آنان کمک شایانی کند.
علمی ** 1836 **2017



انتهای پیام /*










شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

پاسخ دهید